Els orígens

Núria Hernandez Santamaria

«A la granja, el temps no compta a l’hora d’oferir-vos uns formatges en que l’única diferencia amb els que menjaven els nostres avis són els estrictes controls que requereix la seva elaboració».

La Granja Núria d’Ullastrell fa molts anys que preserva l’antiga tradició de l’autèntic mató català. Al capdavant hi trobem la mestre artesana Núria, que es qui va començar – l’any 1982- aquesta romàntica aventura que l’ha portat avui a obtenir el reconeixement i admiració dels paladars més exigents i crítics.


La Núria era una Barcelonina que s’establi a Ullastrell -enamorada d’aquest indret- lluny de sorolls i a la vora de la muntanya, i per pura vocació s’inicià en la creació artesanal del genuí mató, guiada per els mestres artesans del poble.


A la Granja, cada dia de matinada neixen petites i gustoses obres d’art en forma de mató, recuit o tendral, a més del conegut i especial formatge Cendrat que des de fa menys temps també s’elabora artesanalment. La llet, exclusivament de les millors cabres se selecciona acuradament, ja que n’és un dels secrets de la textura i sabor únics de que gaudeixen els matons de la Nùria.


Segueix la tradició i aquesta engrescadora tasca La Botiga d’Ullastrell, que ha heretat el savoir-faire de la Núria del mató d’Ullastrell.

Previous slide
Next slide

Origen

Ullastrell, als peus del massis de Montserrat, és un petit poble envoltat de fèrtil terra a on des de temps ancestrals, l’oli, cireres i vins han estat conreats. Compta amb una gran tradició per el cultiu i conreu natural i és on es va fundar i establir la Granja Núria.

Ullastrell es un bullici d’activitats populars que giren entorn la terra com la festa de l’oli, o les festes de Serralavella i a on lo tradicional perdura.

A Ullastrell el temps s’ha aturat: les botigues de queviures son obertes el diumenge matí, el restaurant Taiet cultiva les seves pròpies verdures, patates o hortalisses, i les espectaculars vistes de Montserrat i Sant Llorenç al mirador darrera el campanar de Lluis Muncunill ens oferiran al nostre esperit una visió romàntica -com poques- de la vida.